Blå økonomi på agendaen i Brussel

Blå økonomi på agendaen i Brussel

25.04.2016

Nylig samlet BMF og NCE Seafood Innovation Cluster sammen med den norske delegasjonen i Brussel en rekke eksperter fra forskning og næringsliv til Brussel for å adressere ulike aspekter av den såkalte ’blå økonomien’. 

Med møtetittelen Transparency and Sustainabillity in the new Blue Economy ble en rekke relevante tema reist og diskutert. 

Jacques Fuchs fra DG Forskning og Innovasjon summerte opp noen av mulighetene som forskning og næringsliv har innen ulike programmer som EU styrer over. En full liste over foredragsholdere er gitt herunder. 

Sustainability and the transparency in the new blue economy by Prof Jarl Giske, University of Bergen, Norway 

Food 2030: Building the EU Food and Nutrition Security Research and Innvation Area by Jacques Fuchs, DG R&I, Deputy Head of Unit, Marine Resources, Switzerland 

Sustainable food production in Europe by Kristine Gramstad, Global Communication Director, Marine Harvest, Norway 

Sustainability and the transparency in the new blue economy by Livar Frøyland (on photo above), Research Director at National Institute of Nutrition and Seafood Research, Norway 

Cargill Aqua Nutrition (CQN) on Sustainability by Karl Tore Mæland, Head of Quality, Cargill Nutrition, Norway 

Europe 2020 - Blue Growth by Prof. Michael St. John, Danish Technical University – AQUA, Denmark 

Aquaculture possibilities for Europe - can we learn from the Norwegian Atlantic salmon story? by Ole Torrissen, ‎Principal Research Scientist, Institute of Marine Research, Norway