Programmet for Ocean Outlook 2017 er klart
Årets Ocean Outlook program er klart og kan nå lastes ned
Årets Ocean Outlook program er klart og kan nå lastes ned
The Ocean Outlook Fellowship to support student exchange between Norway and the US is now out!
Årets Ocean Outlook samler verdensledene forskere for å lære av hverandre om havet og teknologien vi bruker for å 'se under vann'
Hvor sårbart er havet for klimaendringer, og hvordan kan vi sikre en bærekraftig utvikling. Toppmøte i Bergen setter agendaen
Unge forskere krysser Atlanteren for å lære nye miljøer å kjenne
Sammen med Amalie Skram Vgs har UiB og BMF vært med på å utvikle en innovativ realfagundervisning ved bruk av ekte data. En formell åpning skjedde i dag.
Marin forskning og teknologi styrkes gjennom felles innsats
Samarbeid om å øke unges motivasjon for realfag blir premiert
Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) invitert til det andre Ocean Outlook (OO16) møte i USA den 6-8. April. Fra Norge kom 30 forskere og studenter tok turen
BMF og NCE Seafood Innovation Cluster satte muligheter og utfordringer på agendaen for den blå økonomien
BMF ble tildelt 1,5 millioner kroner over tre år fra Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) for å utvikle samarbeid med verdensledende miljøer i USA, WHOI og MIT.
Storby Marin inviterer til åpent seminar i Oslo den 11. April som spør hvordan vi skal hevde Norge i den internasjonale marine konkurransen.
NTVA inviterer til et åpent møte den 16 Februar om globale utfordringer og lokale tilsvar
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skryter av realfagsprosjektet vårt med Amalie Skram
Forskningsdirektør Yongqi Gao ved Nansensenteret henter hjem et gjevt tverrfaglig senter for arktisk forskning og 28 millioner kroner
Kunnskap om havet og mer produksjon av sjømat er det viktigste Norge kan bidra med for å løse de dramatiske utfordringene verden står overfor.
Briljante fotballspillere er aldri bedre enn det de klarer å få til i fellesskap. Sånn er det med klynger i Bergen også.
Norge har et ansvar for å bidra til globale løsninger som verdens ledende matprodusent av bærekraftig mat fra havet.
Regjeringa sin nye, marine masterplan er svært godt nytt for Øyvind Paasche, leiar av Bergen marine forskingsklynge.
Karbondioksid påvirker havet. Å kunne måle og forstå trendene er av kritisk betydning. En ny rapport av Skjelvan et al. understreker alvoret
De nordiske havene er i endring, men forskere kan like fullt lede vei i hvordan vi best forstår de endringene som er underveis og i vente.
Oljeindustrien er presset samtidig som utnyttelse av marine ressurser skaper nye muligheter. Utfordringen er at vi tilnærmer oss havet som om det består av adskilte rom.
Mari Moren startet som forskningssjef i matforskningsinstituttet Nofima 1. oktober. Hun vil ha kontorsted i Bergen, og ønsker å styrke Nofimas posisjon i vestlandsregionen.
Fôrbransjen trenger tilgang på store volum av nye omega-3 ingredienser. Nofima har gjort forsøk som viser at heterotrofe alger kan erstatte fiskeolje helt i fôr til liten laks.
Årsaker til variasjon i fiskebestandene er mange. Etter 100 år med omfattende forskning er det fremdeles mye vi ikke vet, ikke minst grunnet klimaendringer
En internasjonal havrettskonferanse i Bergen har trukket til seg verdensledende forskere
På årsmøte i Stavanger avsluttet Øyvind Paasche sin 2-års periode som styreleder for Storby Marin. Eivind Helland ble enstemmig valgt som ny styreleder.
Norge og Japan er begge verdensledende land når det gjelder marin forskning, forvaltning og næringsliv.
I 2014 er det nøyaktig 100 år siden forskeren Johan Hjort gav ut det toneangivende arbeidet Fluctuations in the Great Fisheries of Northern Europe. Med dette innovative arbeidet satte Hjort agenda for de neste 100 årene med forskning på fiskebestander, hvordan de endrer seg over tid og hva disse endringene skyldes.
For å hedre dette arbeidet samles nå ledende forskere til Bergen 7-9. Oktober, og til det første Hjortsymposiet noensinne. Les mer her.