Øyvind Paasche har doktorgrad i geovitenskap fra Universitet i Bergen og har vært gjesteforsker hos Det Føderale Sveitsiske Institutt for Teknologi i Zürich (ETH) samt hos Institute of Studying Planet Earth, Universitetet i Arizona. 

Han har siden Juni 2011 vært leder for Bergen Marine Forskningsklynge. Paasche er også Chair of Research for University of the Arctic (UArctic) hvor han bidrar aktivt i mange internasjonale sammenslutninger. Han var i perioden 2012-2014 styreleder for Storby Marin, og er for tiden medlem av den Marine Ressurs Gruppen til Bergen Næringsråd. Paasche jobbet i mange år som forsker ved Berknessenter for klimaforskning, har vært medforfatter på FNs Klimapanel i 2007 og har publisert en rekke vitenskapelig artikler om isbreer, flom, forvitring og fortidens klimaendringer. 

Han har også, sammen med Dr. Erik Kolstad, skrevet en populærvitenskapelig bok om klimaendringer (Hva er klima?). Paasche har i lang tid vært opptatt av popularisering av vitenskap og har skrevet en rekke bidrag til nasjonal og internasjonal media.

Øyvind Paasche

Øyvind Paasche

E-post
oyvind.paasche@uib.no
Telefon
+47 930 48 919